Håndverkere kan nå ha med seg store konstruksjoner i baklomma med en ny gratis mobilapp som fungerer både offline og online.

Selv om 3D-tegninger lenge har vært tilgjengelige for de involverte partene i byggebransjen, har hele faggrupper av håndverkere ikke tatt dem i bruk, for teknologien har både vært dyr og i praksis uanvendelig for mobiltelefoner og nettbrett. Med lanseringen av Dalux FreeBIM har alle i byggebransjen nå tilgang til en gratis, brukervennlig 3D-viewer til nettbrett og mobil, som gjør det mulig å ha med seg kjempestore konstruksjoner i baklomma uansett om man er på nett eller ei.

Ekspert: Forbedrer samarbeid og øker kvalitetssikring

Ved alle større byggeprosjekter produseres det IFC-tegninger i 3D, men de brukes stort sett kun av arkitekter og ingeniører, og ender sjeldent opp i hendene på håndverkerne. Danske Dalux er best i verden på å presentere 3D-konstruksjoner på mobil, og med deres teknologi i lomma på håndverkeren vil man oppleve en rekke positive ringvirkninger i byggebransjen.

– Når en hel faggruppe endelig i praksis kan få enkel tilgang til 3D-tegninger, som ingeniører og arkitekter har hatt utbytte av i ti år, vil samarbeidet mellom rådgivere og entreprenører bli forbedret, siden alle utnytter det samme prosjektmaterialet. Kvalitetssikringen kan nå nye høyder , sier Torben Klitgaard, direktør i innovasjonsorganisasjonen BLOXHUB. Les mer her.